Blogg

Företag inom catering

När man söker företag inom catering kan man behöva reda ut vad för mat man är ute efter. Det finns många alternativ i fråga om catering i Stockholm och alla har sina respektive fokus. Är man ute efter en traditionell middag med viltkött och potatis kan en viss cateringfirma briljera stort. En annan är förträfflig så fort det kommer till mingelmat och smörgåstårtor. Naturligtvis finns också de alternativ som har många år bakom sig där erfarenheten möjliggör att man kan hantera i princip vilka utmaningar som helst. Det är dock inte helt vanligt.

Smörgåsbord

Detta är kanske ett av de mest missuppfattade begreppen som finns inom kokkonsten. Smörgåsbord kan se ut på en rad olika sätt och avslöjar inte någonting om vad för rätter som finns att välja bland. Istället bör begreppet ses som ett sätt att signalera att var och en komponerar sin egen tallrik. Detta till skillnad från när man får allting upplagt och serverat till sin plats. Det går att utforma dessa smörgåsbord hur som helst även om ett tema ofta används. På så vis blir anrättningarna sammanhållna och inte spretiga i relation till de övriga.

Detta företag har jobbat inom catering i Stockholm under många år. På så vis har de erfarenhet och ett kontaktnät som möjliggör nästan vad som helst!

Vid beställning av catering i Stockholm kan man man fördel höra sig för om vad cateringföretaget själva anser. I vissa fall kan man få en hel del viktiga synpunkter som tar bjudningen till en annan nivå än man annars kunnat åstadkomma. Väljer man en Italiensk inriktning finns både klassiska och nytänkande komponenter att utforska. Detta bjuder till en välbekant känsla samtidigt som man får med sig nya smakupplevelser. Detsamma gäller om man skulle välja att gå i någon annan riktning. Är det många olika preferenser i fråga om råvaror kan man välja ett tema som ger fritt spelrum även för detta. Naturligtvis behöver man också se till de med allergier. Kanske finns det fog för att noga skylta vad som finns i varje anrättning om det rör sig om svårare reaktioner vid förtäring av fel ingredienser?

Genom att höra av sig till företag som jobbar inom catering i Stockholm kan man få allting perfekt och vackert upplagt utan egen ansträngning. På så vis hinner man att vara en bra värd eller värdinna samtidigt som man får testa nya utsökta smaker.

Hållbarhet viktigt för modebolaget Odd Molly

Hållbarhet blir en allt viktigare fråga för svenska modebolag. Odd Molly satsar genom att bland annat tillverka slitstarka plagg som ska älskas och användas i många år. På detta sätt hoppas de vara med och bidra till mer hållbara konsumtionsmönster.

Odd Molly skatetjejen från Venice Beach

Odd Molly grundades 2002 och har under många år stuckit ut med sina bohemiska plagg inom det svenska strikta modet. Designen beskrivs ofta som livsbejakande och plaggen kännetecknas av färg, mönster, naturliga material och detaljer gjorda med handarbete. Molly själv var en 80-talstjej som åkte skateboard på Venice Beach, Kalifornien. Molly vågade gå emot konventioner och följa sitt eget hjärta och inspirerade grundarna av Odd Molly att skapa kläder i samma anda – men frågan är om Molly tänkte så mycket på hållbarhet?

Plagg som håller länge

En viktig aspekt inom hållbart mode är att kläder bör vara designade för att hålla länge. Det finns flera stora problem inom textiltillverkning, bland annat vattenåtgång, bekämpningsmedel och kemikalier. Därutöver bör ett hållbart modeföretag ta hänsyn till sociala aspekter som schyssta löner och arbetsvillkor. Odd Molly arbetar därför med hållbarhet inom många områden: materialval, produktion, djurskydd, miljö, återvinning och jämställdhet för att nämna några.

Odd Molly bidrar till mer hållbara konsumtionsmönster genom att tillverka plagg av hög kvalité och tidlös design. På detta sätt kan plagget användas länge och detta motverkar därför slit- och slängkulturen. Enligt Odd Molly själva så är en av deras grundvärderingar att de inte designar snabbmode, utan målet är att varje plagg som tillverkas ska bli älskat och användas i många år. Alla plagg som Odd Molly tillverkar ska dessutom bestå av miljövänliga material och innehålla så mycket hållbara fibrer som möjligt. Inom produktionen arbetar Odd Molly med hållbarhet genom att alla deras leverantörer måste följa Odd Mollys avtal om kvalité och kemikalier, vilket följer europeisk lagstiftning (REACH). Dessutom testas material i laboratorier för att säkerställa att alla leverantörer följer reglerna.

Ett annat sätt för Odd Molly att bidra till hållbara konsumtionsmönster är att arbeta med återvinning. Idag uppmuntrar Odd Molly till återanvändning och återvinning och skänker kläder som de inte kan sälja i sina affärer till organisationen Human Bridge. I framtiden kan kanske secondhand-försäljning av det egna märket vara ett spännande alternativ att titta närmare på? Ett arbete som i så fall måste ske parallellt med Odd Mollys satsning på utveckling av försäljning och etablering internationellt.

Jobba för ett assistansbolag i Göteborg?

Att vara personlig assistent och ha ett assistansbolag i Göteborg som arbetsgivare är många gånger mycket givande. Jobbet är varierande med mycket mänsklig kontakt. Man kommer en annan människa nära in på livet och man har en mycket viktigt roll, för att inte säga avgörande, i en annan människas liv. Genom assistansbolaget har du som personlig assistent rätt till både utbildning och fortbildning. Har du några frågor eller funderingar kring din arbetssituation eller arbetsmiljö så kan du alltid kontakta assistansbolaget som finns med som ett stöd på många olika plan.

Hur lång tid tar det att byta assistansbolag i Göteborg?

Det är du som uppdragsgivare som bestämmer hur lång uppsägningstid du vill ha. Det vanliga är dock att uppsägningstiden är mellan en och tre månader. Om du skulle känna att ditt assistansbolag i Göteborg inte lever upp till sina åtaganden så ska du absolut inte tveka att prata med dem. Börja med att skicka ett email där du förklarar anledningen till ditt missnöje och sedan bör du boka tid för ett personlig möte. Blir det trots detta inte bättre bör du överväga att byta assistansbolag. Du har all rätt att få en tjänst som utförs enligt dina önskemål.

Assistansbolag i Göteborg för olika behov

Av alla de assistansbolag som finns i Göteborg finns det med all säkerhet något eller några som specialiserar på precis det som är viktigt för dig. Om du väljer att själv vara arbetsledare så kan du i ännu högre utsträckning styra och bestämma över hur din assistans ska läggas upp. Olika personer har olika funktionsnedsättningar och har helt olika behov när det gäller assistans. En del behöver hjälp med att sköta personlig hygien, klä på sig, äta, handla och göra ärenden. Andra behöver bara hjälp med att utöva en hobby eller att kommunicera med sin omgivning.

Vad kostar det att använda ett assistansbolag i Göteborg?

Faktum är att det inte kostar dig någonting alls att använda ett assistansbolag i Göteborg. Det är Försäkringskassan som betalar ut assistansersättningen och den kan du sedan använda att betala assistansbolaget och din personlig assistent med. Tanken bakom det svenska systemet med personlig assistans är att alla människor är lika värda och att alla människor, även de med en funktionsnedsättning, ska kunna leva ett bra liv med ett rikt innehåll. Därför finansieras alla personliga assistenter av Försäkringskassan och du behöver inte betala ur egen ficka.

Tryck snygga bröllopsinbjudningar

Inför ett bröllop kan man behöva gå igenom sin ”att göra” lista flera gånger. Allt ifrån lokal till meny, bar och underhållning skall gå i lås. Många gånger är det fråga om ett planeringsbestyr som upptar en hel del tid. För att kunna boka och färdigställa allt som krävs är det dessutom viktigt att man får information om hur många som kommer och inte. Att skicka ut bröllopsinbjudningar är i vissa fall nervöst. Frågor om huruvida man tänkt rätt, om man valt ett datum som fungerar för gästerna eller om platsen för bröllopet är tillräckligt nära för att även långväga skall kunna åka, visar sig. Bröllopsinbjudningar kan se ut på många olika vis och de innehåller vanligtvis en hel del information som kan vara bra för gästerna att känna till.

Utformning av bröllopsinbjudningar

När det kommer till bröllopsinbjudningar finns en uppsjö stilar att välja bland. Antingen väljer man någon befintlig design som man trivs med, alternativt tar fram en egen variant. Att det rör sig om ett bröllop brukar framgå tydligt redan på förstasidan (om man valt ett vikt alternativ). Datum och vilka som skall gifta sig bör också vara tydligt. Inne i bröllopsinbjudningen skall det sedan finnas information som hjälper gästerna att bilda sig en uppfattning om vad för tillställning det rör sig om.

  • Plats
    Var skall vigseln och festen hållas? Är det på samma plats eller är vigseln på en annan plats än tillställningen efteråt? Tydliga vägbeskrivningar och koordinater kan underlätta för de som inte varit i närheten tidigare. Skriv även ut vad för stad det rör sig om. Ett vanligt misstag är att missa denna detalj vilket kan innebära förvirring.
  • Beskrivning
    Det är inte fel att berätta hur man tänkt sig upplägget som helhet. T.ex. att man först samlas på en viss plats för att sedan efter vigseln förflytta sällskapet till festplatsen som bokats. Här väntar kanske mat, tårta och underhållning. Information om ev. bar och dans kan vara på sin plats.
  • Klädsel
    Vad för klädsel som gäller bör finnas med i en bröllopsinbjudning. Kanske är det formell klädsel och ”högtidsdräkt” eller kort och gott kostym, kavaj eller fri klädsel.

Vad är it support för privatpersoner?

Vad är it support för privatpersoner?

It-support för privatpersoner kan innebära en rad olika saker. Det kan röra sig om en dator som inte fungerar som den ska eller ett nätverk som inte går att koppla in. It support för privatpersoner handlar om att hjälpa till och hitta lösningar för olika typer av tekniska problem oavsett om det rör sig om datorer, andra typer av hemelektronik eller teknisk utbildning. IT support skulle kunna översättas med datorhjälp. Det kan vara oerhört jobbigt när en dator eller Ipad inte fungerar som den ska och man själv inte kan lösa problemet. Den moderna människa använder ofta sin dator eller telefon regelbundet hela dagen och när det inte fungerar som det ska kan man känna sig väldigt hjälplös. 

Vad innebär it support för privatpersoner? 

It support för privatpersoner inbegriper många olika typer av teknisk problematik. När man söker hjälp från en it supporter kan det kan röra sig om att få hjälp att skapa en backup, felsökning, installationer, optimering, reparationer, utbildning, uppgraderingar, virusborttagning och mycket annat. Många privatpersoner som inte själva är it-experter kan ha svårt att göra uppgraderingar, felsökningnar eller bli av med virus på egen hand, då kan man kontakta ett företag som erbjuder it support för privatpersoner. 

Hur fungerar it support för privatpersoner i praktiken? 

När du kontaktar en firma som erbjuder it support för privatpersoner så kan du ha många olika frågeställningar. Ibland försöker man själv att komma till rätta med tekniska problem men risken är att man ställer till med mera problem än nytta när man inte själv har den specialistkompetens som en it-supporter kan erbjuda. De företag som har it support för privatpersoner har ofta många års erfarenhet och vet hur man på bästa sätt kan komma till rätta med olika typer av datahaverier. De är utbildade och experter på att hjälpa just privatpersoner som behöver it support. 

Kan en it support för privatpersoner hjälpa till med optimering? 

När ett datasystem fungerar mindre bra så behöver det förmodligen optimeras. Ibland kan man ha installerat för mycket program i sin dator så att den helt enkelt inte orkar med. Det kan också vara så att din dator eller annan hårdvara börjar bli gammal och att du behöver köpa ny teknisk utrustning. Den pågående digitaliseringen av samhället på alla nivåer erbjuder oss alltmer komplexa tjänster men det innebär också att allt fler personer efterfrågar it support för privatpersoner. 

Thule cykelsits – användarvänlig

Klart att alla medlemmar i familjen ska kunna följa med ut cykelturen! Det finns cykelvagnar, lådvagnar, tandemcyklar och cykelsitsar. Även bebisar kan följa med ut och cykla med en babyinsats till cykelvagnen. I den här artikeln tänkte vi dock ta en närmare titt på Thule cykelsits! Alla Thules cykelsitsar är enkla att montera och att använda. Barnet har får en hög sittkomfort och alla fotremmar och fotstöd går att justera. Thules cykelsits finns i olika färger och man kan köpa till en vindruta. Alla Thule cykelsitsar har löstagbara dynor som man enkelt kan ta av och tvätta i tvättmaskinen om det skulle behövas. 

Olika typer av cykelsitsar 

Thule tillverkar olika typer av cykelsitsar. Det finns till exempel cykelsitsar som man monterar bak som passar från barn som är cirka nio månader gamla. Man brukar kunna använda denna typ av Thules cykelsits tills barnet väger tjugotvå kilo. Thule erbjuder också en cykelsits som man monterar framför cyklisten som man kan använda tills barnet väger femton kilo. Thules fram-monterade cykelsits passar alltså de allra yngsta barnen från nio månader till cirka tre år. Den kallas Thule Ride Along Mini och är enkel att montera både på och av tack vare speciella snabbfästen som Thule erbjuder. 

Thule cykelsits – både bekväm och säker 

Thule cykelsitsar är alltid säkra för både dig och ditt barn. Axelremmarna är vadderade så att de känns extra mjuka mot ditt barns hud och de går alltid att justera. Thule har också en cykelsits med viloläge i sitt sortiment. Det innebär att du kan ändra på lutningen på sitsen så att barnet bekvämt kan vila när ni är ute och cyklar. Med ett klick så kan du luta bak Thule cykelsits och ditt barn kan lugnt sova vidare. Thule cykelsits har även speciella vingar på sidan av stolen för att skydda barnets händer om cykeln skulle välta.

Thule cykelsits där bak 

Thule tillverkar även cykelsitsar som monteras bak på cykeln. Thule cykelsits är bekväm att sitta i eftersom det finns gott om plats och cykelsitsen har både rygg-, nack- och armstöd. Ryggstödet är extra högt så att barnet kan luta sig och vila om han eller hon skulle bli trött under cykelfärden. När man köper en Thule cykelsits som monteras bak på cykeln så ska man komma ihåg att alla bakmonterade sitsar ger barnet en begränsad utsikt. Du kan heller inte använda en ryggsäck om du köper en Thule cykelsits som monteras där bak. 

Skötsel av grönytor

Skötsel av grönytor

Varje trädgård, park och fastighet har en sak gemensamt. Det är att de i viss utsträckning får sin status av sin omgivning. Ett vackert hus i anslutning till en försummad öken är inte någonting som imponerar. Inte heller kan en illa skött park höja intrycket av ett kontor. För den som vill omge sin fastighet med någonting som faktiskt tillför skönhet är det viktigt med skötsel av grönytor. Det innefattar allting från gräsklippning till hantering av växter, plantering, rabatter och trädbeskärning. Ofta gäller även initialt att en hel del kvistar och grenar skall undan för att man skall se grönområdet.

Zäkra är ett av de företag som jobbar målmedvetet för en vackrare tillvaro. De utför skötsel av grönytor samt slyröjning, trädbeskärning och en hel del därtill. För information om hur de arbetar är hemsidan värd ett besök. Många gånger kan man snabbt komma tillrätta med problem som drar ner känslan i fastigheten.

Ett kontinuerligt uppdrag

Även om man kan drömma om grönområden som sköter sig självt, är det just en dröm om än en vacker sådan. Vanligtvis krävs dock att man tar hand om sin trädgård och är noga i sin skötsel av grönytor. För den som köper in tjänster relaterade till detta område kan ett kontinuerligt uppdrag vara någonting som sparar en hel del tid. Detta eliminerar också risken för att stå utan hjälp om man snabbt behöver få ordning på området.

Inom kommunen finns en förvaltning som helt och hållet ägnar sig åt skötsel av grönytor. Detta är dock inte någonting man som privatperson kan ta del av för egna fastigheter. Att få in en tjänst som motsvarar parkförvaltning är dock inte någon konst! Samma företag ombesörjer ofta allt ifrån snöröjning till andra uppdrag som rör fastigheter. Oavsett hur omgivningen ser ut kan man beställa in hjälp med att hantera den situation man befinner sig i. vissa gånger kan det handla om att göra en större insats för att röja upp någonting eftersatt, medan det vid ytterligare någon situation går ut på att köpa in skötsel av grönytor för kontinuerlig hjälp med att hålla bekymmer stången för så lång tid som möjligt.

Bättre kundsupport

Bättre kundsupport

Det finns en sanning i att man bygger verksamheten genom sina kunder och att ta hand om dessa är en viktig del av företaget. Betydligt fler branscher jobbar med kundsupport för att kunna erbjuda en komplett tjänst. Oavsett om det gäller ren teknisk support eller administrativa frågor, skall det finnas en personlig kontakt och någon att prata med. Det är inte sällan dessa ärenden går att hantera även utan en djupare kompetens i tekniska spörsmål. Många gånger är det relativt smidiga frågor som går att hitta svaret på för den som önskar. För den som har en mycket tekniskt avancerad tjänst kan det finnas fog för att ha olika supporttjänster beroende på kompetensen hos den som frågar. Enkla frågor kan besvaras av en kundsupport utan större teknisk erfarenhet. Avancerade frågor kan istället besvaras av en annan avdelning som har fokus på djupare delar av funktionen. Oavsett vad man undrar, skall en bra kundsupport kunna bistå med någon form av svar. Detta har blivit viktigt och någonting som kan anses som en konkurrensfråga.

Utomlands

I och med att man inte alltid behöver ha kundsupporten i huset, kan företag vinna stort genom att förlägga sin support till externt företag. Dessa kan sitta var som helst i världen och kan svara på det mesta som rör tjänsterna. De svårare bitarna som ofta är förknippade med en produkt, kan besvaras internt under vissa tider. På så vis har man en flexibel kundsupport som kan varieras helt och hållet utifrån de behov man har.

Att kunna få kontakt med en person som svarar på frågor är viktigt för många. Det finns en hel del exempel på företag som helt gått över till att ha textbaserad support. I vissa situationer har detta visat sig vara en alternativ väg som ger bra resultat. Dock finns uppfattningen att de tappat stort på att inte erbjuda personlig kundsupport. Att hantera kundsupport externt innebär en möjlighet för företag att hålla god kontakt med köpare samtidigt som man inte hämmar bolaget genom att ha avdelningen fast i verksamheten. Skalbarhet och flexibel expansion är ofta viktigare än var personer sitter.

Ecco skor – både snygga och behagliga

Ecco skor – både snygga och behagliga

Ecco är ett danskt skomärke som tillverkar snygga och sköna skor i många olika storlekar och modeller. Ecco skor finns som mjuka ballerinaskor, boots i skinn och skor gjorda av Gore Tex. Ecco Skor grundades redan på 1960-talet och säljer skor både i hemlandet Danmark och internationellt. Ecco skor är kända för att vara väldigt sköna att använda eftersom de erbjuder en perfekt passform för foten. Ledorden för Ecco skor har alltid varit komfort men också stil. Tanken är att skorna inte bara ska vara sköna att använda men också se snygga ut.

Ecco skor – för alla

Tanken med Ecco skor är att det ska finnas en sko som passar alla. Både kvinnor, män eller barn ska kunna handla sina skor från Ecco. Även den person som har problem med sina fötter ska kunna hitta en modell som passar och samtidigt känna sig fin. Det finns ett stort utbud av Ecco skor i olika storlekar, modeller och färger. De finns diskret enfärgade Ecco skor och Ecco skor i starka färger. Ecco använder många olika typer av material som till exempel gummi eller kork som avlastar knän och leder mycket effektivt.

Ecco skor med extra utrymme

Många av Eccos skor tillverkas med extra utrymme för tårna så att man inte ska få skavsår. Denna typ av Ecco skor passar dessutom perfekt för den som har hammartå eller nageltrång och vill ha en sko som inte trycker mot tårna. Det finns till och med vissa modeller som tillverkas i olika bredder så att man kan välja vilken Ecco sko som sitter bäst på just min fot. Man kan nästan alltid ta ut innersulorna och lägga i egna sulor eller inlägg. För att få en perfekt passform använder Ecco kardborreremmar eller resårinfällningar.

Ecco skor – för sommaren

När det är sommar och varmt ute får många personer extra mycket problem med fötterna. Det kan vara svårt att andas för fötterna om de alltid är instängda i ett par skor och många lider av svullna fötter. Ecco skor passar perfekt för de personer som har problemfötter. Ecco skor har ett stort sortiment av sandaler och öppna skor som passar bra på sommarhalvåret. Det är bekvämt och enkelt att använda Eccos öppna skor och sandaler. Ecco skor har många olika typer av klackar så du kan garanterat hitta en modell som du gillar. Om man inte vill ha helt öppna Ecco skor finns slip-ins och skor med reglerbara remmar.

Betygsätt bilen

Betygsätt bilen

När man står i valet och kvalet för att köpa bil finns det en hel del att gå igenom. Dels behöver man många gånger definiera sina behov, och även titta på kostnader. Utöver det inköpspris man får betala tillkommer också en rad utgifter man bör ha med när man betygsätter bilen. Det handlar om skatt, försäkring, service och bränsle. Vissa bilmodeller har kända problem och dyrare service. Detta behöver dock inte betyda att man skall avstå från bilen man tänkt sig. Istället är det en fråga om att känna till vad man kan räkna med för att inte få en tråkig överraskning senare.

Andra förare

När man skall ta reda på hur väl en bil fungerar i praktiken finns det ingen som har så bra information som ägare av just den modell du tittar på. Genom att äga en bil och köra den dagligen, upplever man alla fördelar och brister som finns att upptäcka. Tjänster som låter förare sätta bilbetyg på sin bil, är värdefulla för alla som är i färd med att köpa bil. Det kan handla om såväl enkla slitagedelar som behöver ersättas, om bilen dricker olja, eller vad man kan räkna med för kostnader i försäkring och skatt.

Här finns en bra sida för den som vill sätta bilbetyg eller ta del av andras.

Att köra bil är någonting man inte kan definiera fullt ut. Det kan låta underligt, men varje individ har sitt förhållningssätt till bilen. Några är bara ute efter att kunna ta sig från en punkt till en annan. Det kan handla om att man inte är i fas att ha drömbilen för tillfället, eller kanske att man helt enkelt saknar bilintresse. Andra har bilen som en hobby, rekreation, färdmedel och njutning. För den senare kategorin kan kostnaderna ofta vägas upp av känslan. Detta är dock någonting man inte ser på kostnader i första hand. Att komma ihåg är dock att ju mer man kör bilen, destå mer slits den. På så vis kan den med körglädje uppleva något högre kostnader än om man bara kör just när man behöver.