Åka på hästsportresa

Att ridsport kommer på andra plats efter fotboll, som är den största ungdomsidrotten i Sverige vad antalet utövare beträffar, är en uppgift som många kanske inte känner till. Förutom de som är knutna till sporten förstås. Uppgiften att cirka 175 000 barn och ungdomar sysslar med denna ädla och friska sport är därför ett synnerligen bra argument när det gäller att skaffa sponsorer. Just sponsorer skapar nämligen ett viktigt tillskott för ridklubbarnas ekonomi. Det behövs då resorna blir dyrare än andra sporter med tungt hästsläp och omkostnader. Att resa ut på olika träffar och tävlingar har samma dignitet som i vilken idrott som helst.

Åka på tävlingar
Visserligen får även ridsporten bidrag från stat och kommun men i de flesta fall måste man dryga ut kassan för att kunna resa och tävla. Oavsett om man bara vill titta på eller delta själv fordras en viss ekonomi och vad kan man då göra för att tjäna pengar till föreningen? Speciellt för denna sport erfordras att föräldrar är delaktiga i barnens utövande. Vad kan man då behöva veta i egenskap av far och mor till en dotter eller son som vill börja rida? Utbildning är att rekommendera och har man inte direkt en klubb att vända sig till kan Svenska Ridsportförbundet vara en bra plats att börja på.

Hästhoppning över hinder en olympisk gren sedan Paris år 1900
Visste ni att hästhoppning över hinder har varit en olympisk gren sedan förra sekelskiftet när det startade i Paris år 1900? Banhoppning är den största grenen inom svensk ridsport och den mest spektakulära. Många har sett de spännande och halsbrytande hopptävlingar med svenska världsnamn i fokus. Nyligen visades en show av klass när hästarna och dess ryttare intog Friends Arena. Säkerligen bidrar sådana stora evenemang till att ännu fler lockas till hästryggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *