Bättre kundsupport

Bättre kundsupport

Det finns en sanning i att man bygger verksamheten genom sina kunder och att ta hand om dessa är en viktig del av företaget. Betydligt fler branscher jobbar med kundsupport för att kunna erbjuda en komplett tjänst. Oavsett om det gäller ren teknisk support eller administrativa frågor, skall det finnas en personlig kontakt och någon att prata med. Det är inte sällan dessa ärenden går att hantera även utan en djupare kompetens i tekniska spörsmål. Många gånger är det relativt smidiga frågor som går att hitta svaret på för den som önskar. För den som har en mycket tekniskt avancerad tjänst kan det finnas fog för att ha olika supporttjänster beroende på kompetensen hos den som frågar. Enkla frågor kan besvaras av en kundsupport utan större teknisk erfarenhet. Avancerade frågor kan istället besvaras av en annan avdelning som har fokus på djupare delar av funktionen. Oavsett vad man undrar, skall en bra kundsupport kunna bistå med någon form av svar. Detta har blivit viktigt och någonting som kan anses som en konkurrensfråga.

Utomlands

I och med att man inte alltid behöver ha kundsupporten i huset, kan företag vinna stort genom att förlägga sin support till externt företag. Dessa kan sitta var som helst i världen och kan svara på det mesta som rör tjänsterna. De svårare bitarna som ofta är förknippade med en produkt, kan besvaras internt under vissa tider. På så vis har man en flexibel kundsupport som kan varieras helt och hållet utifrån de behov man har.

Att kunna få kontakt med en person som svarar på frågor är viktigt för många. Det finns en hel del exempel på företag som helt gått över till att ha textbaserad support. I vissa situationer har detta visat sig vara en alternativ väg som ger bra resultat. Dock finns uppfattningen att de tappat stort på att inte erbjuda personlig kundsupport. Att hantera kundsupport externt innebär en möjlighet för företag att hålla god kontakt med köpare samtidigt som man inte hämmar bolaget genom att ha avdelningen fast i verksamheten. Skalbarhet och flexibel expansion är ofta viktigare än var personer sitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *