Egenföretagare i Stockholm tjänar stort på att anlita en redovisningsbyrå

Med ett nystartat företag, vare sig det skulle vara som enskild företagare eller om du har startat upp ett aktiebolag, så har du en skyldighet att redovisa för företagets verksamhet. Det handlar om inkomster och utgifter som företaget har, det innebär att sociala avgifter osv. skall betalas för de anställda så det är otroligt viktigt att sköta bokföringen ordentligt redan från första dagen.

Det kan låta skrämmande att ta sig in i den här djungeln av pappersarbete när du egentligen bara vill förverkliga en livslång dröm att gå din egen väg och sätta din egen prägel på samhället.

Men genom att göra en korrekt bokföring redan från start så gör du inte bara vad som krävs av dig från statens sida du får även en djup insyn i lönsamheten i företaget, du kommer att se var pengarna kommer in och vart de rinner iväg du kommer att var mer förberedd att möta de utmaningar som kommer din väg.

Egenföretagare tjänar mest på att anlita en redovisningsbyrå

Många egenföretagare börjar sin verksamhet vid sidan om det vanliga arbetet för att en dag ta steget till att ägna hela sin arbetsdag till den egna verksamheten.

Att som egenföretagare själv sköta bokföringen är för de allra flesta lockande då de inte vill lägga ner den stora kostnaden på att låta någon annan göra det åt dem, men vad många glömmer är tiden det tar, det tar långt mycket längre tid för en oerfaren och icke ekonom utbildad att sköta bokföring och redovisning än vad det tar för ett proffs.

Tänk på att som egenföretagare så är din tid värd en viss summa pengar och det har visat sig att det mer ofta än inte är lönsammare att anlita en byrå som sköter redovisningen för det ändamålet.

Egenföretagare i byggbranschen anlitar oftast en redovisningsbyrå för all bokföring

Många snickare i Stockholm är egenföretagare som anlitas av byggbranschen och fakturerar dessa för sina tjänster, när det görs på detta viset så måste snickaren betala arbetsgivaravgifter och sociala avgifter för sig själv och det kan vara väldigt tidskrävande.

Om vi ponerar att det tar en snickare tre gånger så lång tid med pappersarbetet som det skulle ta för en redovisningsbyrå så är det ekonomiskt fördelaktigt att istället jobba den här tiden och fakturera för den tiden och låta någon annan sköta bokföringen, rent skattemässigt så blir det en del avdrag på kostnaden det innebär för dig då du kommer att bli fakturerad för deras tjänster och det kan du ta upp i deklarationen som en företagskostnad.

I Stockholm finns det en uppsjö av egenföretagare som extraknäcker utöver sitt vanliga arbete och då blir det absolut nödvändigt att anlita något företag att sköta pappersarbetet, detta för att ha någon form av fritid och en något stressfriare vardag, kontentan av det hela blir att göra det som funkar bäst för dig, antingen genom ökad lönsamhet eller minskad stress och oro över det där som du inte är expert inom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *