Vilket kakel är modernt i Stockholm?

Det som först händer i Stockholm sprider sig därefter som en löpeld till resten av landet – det kan handla om maträtter, trender inom mode eller inredning. Just då det handlar om inredning ser man här att olika sorter av kakel spelar en stor roll i hur människor först utgår från hur ett hem i Stockholm är planerat och sedan försöker överföra detta till sitt eget boende.

Här kan det vara så att magasin och annat för heminredning – som ju ofta har sina baser just i Stockholm – faktiskt påverkar en hel del då det ju är lättare för dessa att genomföra en fotografering av ett badrum med nytt kakel insatt i samma stad. Det kan alltså handla om lite lathet i varför de trender vi ser inom exempelvis kakel alltid har sin utgångspunkt just i Stockholm.

Men det är dock inte hela sanningen – för fortsätter vi att tala om Stockholm så påevrkar ju ävend en rådande bostadsmarknaden där också. Folk flyttar mer i just Stokcholm än någon annanstans i landet och då människor dels vill sätta sin egen prägel på det nya boendet och dels även har olika smsker så byter man alltså saker som kakel mer frekvent där.

Vad som för tillfället är modernt i Stockholm gällande kakel är därför svårt att säga då det även påverkar vart i Stockholm man bor samt vilket typ av boende man har. Bor man exempelvis i en sekelskiftes-lägenhet på Östermalm så försöker man i så stor grad som möjligt anpassa kakel i kök och badrum efter övrig inredning. I det fallet kan det alltså handla om lite klassiskt kakel av italienskt marmor eller något annat exklusivt material. Detta ställt mot exempelvis Södermalm – där man av hävd är mer konstnärliga och experimentiella av sig – kanske vågar chansa med sitt kakel i en större grad och därför väljer mer vågade färger och mönster. Det här är ju rent generellt och mer som en fingervisning om att Stockholm är stort och att det därför naturligtvis skiljer sig i smaker och tycke även då det handlar om kakel och val av detta.

Kakel som håller i Stockholm 

En trend som dock definitivt kan säga är stor just i Stockholm och detta oavsett vart man nu bor i den staden är den marockanska – det vill säga att man köper sitt kakel med influenser ifrån just Marocko. Denna trend har visat sig stå emot tidens tand och modets nycker på ett extremt bra sätt och folk i Stokcholm verkar helt enkelt inte tröttna på detta kakel.

Detta är också lätt att förstå då man genom att välja marockanskt kakel får ett både spännande, fräscht och funktionellt kakel som både badrum och kök just det lyft man så ofta behöver. Bli därför inte förvånad om denna trend är det som sprider sig från Stockholm härnäst – detta är dock enbart en positiv sådan som man verkligen bör överväga. Visst, detta kakel är lite dyrare men ibland måste det helt enkelt både få smaka och kosta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *