Företagslarm – vad du bör veta

Företagslarm – vad du bör veta

Fler och fler företagare inser vikten av att investera i företagslarm eftersom ett kontor kan vara en riktig guldgruva för inbrottstjuvar. Där finns ofta datorer, skrivare och annan teknisk utrustning som kan vara värd mycket pengar. Dock ska man komma ihåg att ett larm aldrig kan vara en 100-procentig garanti mot inbrott men det har en avskräckande effekt. Kostnaderna för ett inbrott blir också lägre om du har ett företagslarm eftersom försäkringsbolagen ger dig en lägre premie.

Vad ska jag tänka på när jag köper företagslarm?

Som företagare har man ofta mycket att tänka på, projekten ska bli färdiga i tid och förhoppningsvis göra kunderna nöjda, fakturera, sköta personalfrågor etc. Därför kan det vara bra att leta efter ett larmföretag som erbjuder en helhetslösning när ni ska installera ert larmsystem så att du kan koncentrera dig på din kärnverksamhet.

Kontrollera om larminstallatören både tar hand om själva installationen och kundsupporten eller om det är ett separat bolag som sköter kundservice. Fråga också om de är bemannande dygnet runt, inbrott sker ofta på natten när det är mörkt och då är det viktigt att det finns personal på plats som du kan kommunicera med.

Be gärna om referenser så att du kan se vilka andra företag de har sålt företagslarm till, ofta räcker det med att gå in på larmföretagens web-sida för att se vilka andra kunder de har.

Fria utryckningar

Det finns speciella abonnemang som erbjuder fritt antal väktarutryckningar oavsett var som har orsakat larmet. Det är speciellt viktigt för företag att teckna ett sådant abonnemang. En anställd kan lätt glömma att larma av eller göra fel och om ni måste betala varje väktarutryckning separat så kan det bli väldigt dyrt i längden. Fråga alltid med vilken väktarorganisation larminstallatören samarbetar och hur många anställda väktare de har och i vilka situationer de tillkallar polis och räddningstjänst.

Företagslarm ska vara lätthanterliga

Oavsett om du är ensam eller har anställda på ditt företag är det viktigt att du och alla anställda genomgår en utbildning för att lära er att hantera larmet. Vad hjälper det om du köper ett larm men inte vet hur det fungerar? Dagens larm erbjuder många olika funktioner och ibland är kontrollenheten svår att förstå, det finns dock larmföretag som erbjuder användarvänliga larm som är lätthanterliga, leta i första hand efter dessa och fråga alltid larmleverantören vilken typ av utbildning och support de erbjuder. Det är viktigt att man följer alla rutinerna som föreslås av larmföretaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *