Varför köpa ett villalarm?

Varför köpa ett villalarm?

Inbrotten i villor ökar allt mer enligt den senaste statistiken från Brottsförebyggande Rådet. Ofta är den materiella förlusten inte så stor men många villaägare som råkar ut för inbrott framhåller känslan av otrygghet som ett inbrott för med sig, man känner sig helt enkelt inte trygg i sitt eget hem. Risken att råka ut för ett bostadsinbrott är större om man bor i villa jämfört med om man bor i en lägenhet i ett flerfamiljshus. Risken ökar också om man bor i en stor stad jämfört med landsbygden.

En bra och billig försäkring mot tjuvar kan vara ett villalarm. Det fungerar så klart inte som en 100 % garanti mot inbrott men risken att råka ut för inbrott minskar avsevärt om man installerar ett villalarm.

Vad ska jag tänka på vid val av larm?

Det finns en uppsjö av olika larm på marknaden så det är inte alltid så enkelt att veta vilken typ av larm som passar mig som kund bäst. Det finns larmföretag som erbjudet paket där allt från själva installationen till övervakning av väktare ingår. Det är viktigt att du tänker igenom dina behov och hur mycket pengar du är beredd att lägga på ditt villalarm.

Villalarm med anslutning till väktartjänst

Många larmleverantörer erbjuder speciella abonnemang där du betalar en avgift på några hundra kronor varje månad. Då får du ofta en videokamera installerad på plats i ditt hem som är kopplad till en larmcentral. När larmet aktiveras så kan personalen där avgöra om de ska skicka ut en väktare eller tillkalla polis. Det kan ju till exempel röra sig om en förvirrad hantverkare som glömt bort att slå in avaktiverings-koden och då behövs ju inga väktare tillkallas. Skulle det däremot röra sig om inbrottstjuvar så skickas personal direkt till din bostad.

Larmpaket med mobilkoll

Vill du komma billigare undan så kan du köpa ett enklare larm som du installerar själv utan en professionell larminstallatör. Ofta finns det paket att köpa där olika komponenter ingår: kamera med rörelsedetektor, rökdetektor och kontrollpanel till exempel. Du kan också köpa till mer utrustning; en utomhuskamera, skalskydd, utomhussirener och så vidare. När larmet är installerat så installerar du en app, sedan kan du enkelt koppla larmet till din mobiltelefon. När larmet aktiveras så får du ett sms eller en notis direkt skickat till din mobil om att något i huset inte är som det ska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *