Att vara golvslipare är ett fångfacetterat yrke. Att vara verksam inom denna bransch innebär dels att man måste besitta ordentliga kunskaper om olika sorters material. Ett trägolv kan till exempel innebära en mängd olika sorters material som måste hanteras olika beroende på användningsområde och ålder på materialet. Ett gammalt trägolv som ska snyggas till har inte samma behov som ett som lagts nyligen. Golvslipning i Skåne, i ett nybyggt hus innebär inte identiska arbetsuppgifter med de som behöver utföras i en äldre byggnad på Österlen. Naturligtvis är detta en ganska sammansatt frågeställning.
Det handlar inte bara om själva utförandet, man måste även ta hänsyn till det som man arbetar med. Vilken lackning är lämplig att använda? Vilken typ av olja är bra för golvet och för de som ska gå på det? Sedan finns det en större fråga som man alltid måste ställa sig, i synnerhet i tider som dessa: hur reagerar miljön på de material som används och hur mycket, säg olja eller lack, behöver man använda för att arbetsuppgiften ändå ska kunna utföras på ett adekvat sätt och detta utan att miljön belastas mer än vad som är nödvändigt?
Rätt typ av hantverkare
Golvslipning i Skåne, med allt vad det kan innebära när det gäller val av byggnadsmaterial, liksom av tillämpning av arbetsmetoder och redskap utförs bäst av hantverkare och firmor som har en gedigen kompetens baserad på genuint tekniskt kunnande och, inte minst, mångårig erfarenhet av olika sorters kunder och olika sorters arbetsuppgifter.
När det gäller att få ett golv tillsnyggat eller kanske till och med renoverat, då finns det inga genvägar, om man fuskar så visar det sig tämligen omgående. Ska golvet användas intensivt dagligen, på exempelvis en arbetsplats? Ska golvet i finrummet slipas till för att endast användas vid högtider? Olika svar för olika frågor. Proffsen ger svar.